Bruidsboeket Leiden

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Bruidsboeket Leiden

Ben jij een bruidje en ga je trouwen in Leiden, Katwijk, Noordwijk, Wassenaar, Rijnsburg, Noordwijkerhout, Voorhout, Lisse, Warmond, sassenheim of omgeving? Dan helpen wij jou graag bij het uitzoeken van een geweldig bruidsboeket. Van Klaveren Bruidswerk is al vele jaren gespecialiseerd in het mooiste bruidswerk en daar hoort een superleuk Bruidsboeket natuurlijk bij. Ook in de gemeente Leiden hebben wij al vele trouwerijen mogen voorzien van verse bloemen en prachtige autostukken. Ook het aankleden van een locatie of kerk behoort tot de mogelijkheden. 


Foto: Een bruidsboeket van van Klaveren misstaat niet bij uw bruiloft in de prachtige stad Leiden

Wie kiest het bruidsboeket uit?

Volgens de traditie kiest de bruidegom het bruidsboeket uit. Meer en meer zien we dat de bruid zelf het bruidsboeket uitkiest, alleen of samen met haar aanstaande. Het is maar net wat je zelf het liefste wilt. Wie het bruidsboeket ook uitkiest, wij staan voor jullie klaar voor het maken van een prachtig bruidsboeket.

Maak een afspraak op onze locatie in Katwijk

Je kunt bij ons een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken in onze studio. Misschien heb je al een goed beeld van hoe het bruidsboeket eruit moet komen te zien. Of misschien kun je wel wat inspiratie gebruiken. Wij kunnen je volop voorbeelden laten zien van wat er mogelijk is. Zo helpen wij je graag mee om ervoor te zorgen dat het bruidsboeket een echt droomboeket wordt.

Bruidsboeketten vroeger en nu

Wist je dat het bruidsboeket een lange geschiedenis kent? Al in de Romeinse tijd droeg de bruid een bruidsboeket. Alleen bestond deze toen nog niet uit bloemen maar uit kruiden, graan en specerijen. De geur diende om de kwade geesten te verdrijven. Zo kon het bruidspaar beginnen aan een gelukkig en onbezorgd leven samen. In de Victoriaanse tijd worden er voor het eerst  bloemen in het bruidsboeket verwerkt. Hiervoor werden voornamelijk rozen gebruikt, soms met wat takjes dille. Heel wat minder divers dan de bruidsboeketten van tegenwoordig dus, waarbij je in principe kunt kiezen voor welke bloemen je maar wilt.

In de stad Leiden waar jaarlijks meer dan 300 bruiloften worden gevierd heeft van Klaveren regelmatig bruidsboeketten geleverd. Iedere keer weer proberen wij aan de wensen van het bruidspaar te voldoen om zo uw speciale dag in Leiden onvergetelijk te maken. 

(Bronvermeldingen: Wikipedia, eigen tekst)

Share our website